US H1 – IJmond H1

Na bijna 20 jaar heeft de BC IJmond weer een team dat uitkomt in de Herencompetitie. Er waren nog enkele fanatieke heren die graag competitie wilde gaan spelen en helaas niet genoeg vrouwen om nog een gemengd team te maken. Gelukkig heeft BNL (Badminton Nederland) dan nog een Herencompetitie. Het herenteam bestaat uit de volgende 6 spelers: Peter Bout (teamcaptain), Harald Hutte, Ron de Jongste, Steven Komin, Peter Kooger en Ronald Koreman.  We gaan proberen jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden van onze prestaties. De eerste wedstrijd speelde wij thuis op donderdag 15 september jl. en wonnen deze met 8 – 0. Hoe het ons de tweede wedstrijd verging kan je in het verslag hierna lezen.

Zoals jullie al hadden gelezen bestaat het herenteam uit 6 spelers maar op zaterdag 24 september jl. kwamen we toch een speler te kort. Gelukkig wilde Mark Nobels bij ons invallen en zo vertrokken wij, Ron d J, Steven K, Mark N en Peter B om 18:00 uur vanaf Sporthal Oost richting Amsterdam. In de auto zei Mark dat er nog geen team van IJmond had verloren en hij hoopte dat H1 niet het eerste team zou worden met een verlieswedstrijd. We bedachten snel dat we dan altijd nog de invaller de schuld konden geven. Maar ja….altijd leuk als er iemand probeert de druk op te voeren. Aangekomen bij de Amstelcampushal troffen wij onze tegenstanders aan met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. We hadden maar 1 veld tot onze beschikking dus het kon wel eens een lange avond gaan worden. En dat werd het uiteindelijk ook. Van de 8 partijen werden er 4 beslist in 3 sets. Steven heeft hier een patent op, al zijn partijen gingen in 3 sets. Ook onze Ron speelt graag 3 sets, in de dubbel samen met Steven natuurlijk en zijn single. Het was wel mooi om te zien dat beide heren hun single uiteindelijk wonnen op conditie. Onze invaller Mark speelde geconcentreerd en won zijn single overtuigend, 21-8 en 21-12. Ik had de eer om met hem te mogen dubbelen en dat ging heel lekker. Dit bleek ook wel uit de uitslag, 21-12 en 21-13. Het enige punt dat deze avond verloren ging was de single van de teamcaptain, de nestor (betekenis: eerbiedwaardige grijsaard, de oudste en wellicht meest wijze persoon van een groep) van het team, 17-21 en 16-21. Al met al een mooi resultaat en na afloop was het, ondanks het grootte leeftijdsverschil, gezellig met onze tegenstanders. A.s. donderdag, 29 september, wacht alweer onze volgende tegenstander, thuis tegen Weesp H1, aanvang 20:00 uur. Komt allen kijken!