Competitienieuws 2

De badmintoncompetitie ligt even stil vanwege het Dutch Open dat afgelopen week werd gespeeld in Almere. Er zijn tot nu toe vier speelweken voorbij. De zes teams van BC IJmond hebben drie, vier of vijf wedstrijden gespeeld. Het 1e team, uitkomend in de 1e klasse, versloeg vorige week Heemskerk met 7-1 en staat na drie wedstrijden op een 4e plaats. Op plaats 3 staat Top Flight dat één punt meer heeft maar wel één wedstrijd meer heeft gespeeld. Team 2 speelt in de 2e klasse en verloor afgelopen zondag met 5-3 van De Kwakel en bevindt zich met 15 punten in de middenmoot. Het 3e team gaat na vijf overwinningen ruim aan de leiding in de 3e klasse. Team 4, wat ook uit komt in de 3e klasse, heeft nog maar drie wedstrijden gespeeld. Deze werden alle drie gewonnen; 8-0, 6-2 en 6-2. Zij staan 2e, 11 punten achter op Gaasperdam maar die hebben al 2 wedstrijden meer gespeeld. Team 5 speelt in de 4e klasse en heeft helaas nog niet kunnen winnen. Wel speelde zij al twee keer gelijk en staan op een 4e plaats, één punt achter Olympia Haarlem. Dit seizoen heeft BC IJmond voor het eerst na 20 jaar weer een herenteam  dat uitkomt in de 3e klasse. Het team verloor nog niet en staat na vier wedstrijden ruim bovenaan. Voor de stand van de teams kunnen je kijken bij “COMPETITIE”en dan “Competitie standen”.

Op 25 oktober a.s. gaat de competitie  weer verder en spelen Team 4 en 5 thuis…….met misschien wel de eerste overwinning voor Team 5.