Zeemacht 1 – BC IJmond 2

Onze eerste wedstrijd in Den Helder!
Vaste chauffeur Esther pikt iedereen om 8.30 op voor een uurtje naar het noorden. Monique was dit keer wat, vreemd, opgewonden. En hoe dichterbij we kwamen hoe meer dat werd, ze rook haar geboortegrond. Enne oma worden, ja hoe spannend is dat. Maar wat bracht het wel niet voor haar spel.
De herendubbel. Paul en Guido hebben het dit seizoen wel weer aardig gevonden, ze spelen goede dubbels, al blijft de winst achter. En deze heren leken niet erg toeschietelijk ons daarin weer een succesje te gunnen. Sterke en technisch betere spelers. We winnen de eerste nog met 22-20, maar daarna leggen we het af met 2 maal 21-16.

De dames leken succesvoller te worden in een erg spannende eerste set. Het scoreverloop op het eind; 19-16, 19-17, 19-18, 20-18, naar 21-21, 22-22, 23-22 en dan met 24-22 verlies. De 2de set gaat idem maar wordt gewonnen met 23-21. Ondanks genoeg banen willen de thuisspelers toch nog niet gaan singelen. Wij doen het zelf niet vaak genoeg, maar wat is het spannend om naar elkaar te kijken. Het hielp niet, de 3de set ging verloren met 21-18, maar wat speelden de dames goed. Monique wat was je toch op dreef!

De herensingles gingen wel tegelijk. En gek genoeg de scores ook precies. Zowel Paul als Guido kregen er flink van langs. Paul door een zeer technische speler, ook nog fit dus klop. Guido een koekje van eigen deeg. Achterin gehouden en geen antwoord hebben, auw. Paul won nog zeer knap de tweede set met 21-19, maar kon in de derde geen pot meer breken; 21-9.

De dames goed opgewarmd door de thee aan de bak in de singels. De dame van Esther wilde er wel tegenaan gaan. Pakt de eerste gelijk met 21-17, maar Esther geeft nooit zomaar op, pakt terug met 21-15 en voelt de core stability training van gisteren goed. Helaas lukte het in de 3de niet meer, 21-17.
Monique haar dame had nog helemaal niets gespeeld, won Monique daarom haar eerste set zo eenvoudig? Tegenstandster sloeg erg veel uit, maar Monique sloeg vooral heel veel in! De 2de set werd spannend bij 18-15 voor Monique. Dame kwam al een flink stuk punten terug, maar Monique hield vol en tikte heel beheerst de 21ste binnen.

Mixen, ja onze sterkste wedstrijd. Esther en Paul speelden een strakke eerste set met 21-19 winst. Het voelde goed, de 2de met 21-17 in de pocket. Monique en Guido konden ontzettend aan de bak tegen met name de heer die iedere fout afstrafte. Toch wordt de eerste gewonnen met 23-21. 2de set komt de dame meer in het spel, wij letten minder op en verliezen 21-16. Opnieuw een 3de set. We staan steeds voor, maar dat geeft ook stress hoor. Zij komen terug, 17-17, 18-18, ze lopen uit naar 20-18. Nog terug tot 20-19, maar dan is het voorbij. 6-2 verlies. Heerlijk gespeeld allemaal, en met een gevoel naar huis dat er bij de return thuis wel eens veel meer in het vat kan zitten!

En wij geven het stokje door om een volgend verslag te schrijven aan team 4, het team van Angelique Heinemeijer en Suzan Heilig.