Competitienieuws 3

De badmintoncompetitie is inmiddels alweer halverwege. De eerste returnwedstrijden zijn gespeeld. Team 1 was vrij. Zij staan met één wedstrijd minder gespeeld op drie punten achter Almere dat 3e staat. Vorige week donderdag speelde Team 3 thuis tegen De Kwakel en behaalde de negende overwinning op rij. Brenda Verkade heeft al haar singles gewonnen en met 58 punten is een kampioenschap al in zicht. Afgelopen weekend moesten drie teams uit spelen. Het herenteam won zaterdag in Purmerend tegen Bavio met 7-1 en is nog steeds ongeslagen. De koppositie is nog in handen, maar Weesp volgt inmiddels op vijf punten. Zondagochtend speelde Team 2 in Hoogkarspel een zware wedstrijd, waarbij zes driesetters nodig waren om met een 4-4 naar huis te gaan. Zij staan op een 5e plaats met 24 punten, waardoor zij nog moeten blijven proberen om Slotermeer (22 pnt.) en De Kwakel (19 pnt.) onder zich te houden. Zondagmiddag trad Team 4 aan tegen Slotermeer, dat na de 5-3 winst op BCIJ drie punten boven ze staat, maar wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Mark Nobels leed in Amsterdam zijn eerste nederlaag in zijn single en ook de dubbel met Carlo Huhl werd voor de eerste keer verloren. Team 5 tenslotte bezet momenteel een 4e plaats, maar het verschil met de koploper is slechts vijf punten, wat nog uitzicht biedt op een top-3 positie.