BC IJmond H1 – Veenshuttle H1

Donderdag 26 januari……de laatste wedstrijd van de competitie…thuis…tegen onze directe concurrent. We begonnen de wedstrijd met een voorsprong van 6 punten en zouden aan 2 punten genoeg hebben voor het allereerste kampioenschap van een herenteam van de BC IJmond. Gaan we op zeker of gewoon van onze eigen kracht uit? Dat laatste….omdat we dit het hele seizoen al gedaan hebben. We waren helaas niet compleet…Steven zit in Korea maar stuurde ons al vroeg in de ochtend een app om ons het beste toe te wensen.

Ron & Ronald begonnen met de 1e herendubbel en deze werd eenvoudig gewonnen; 21-13 en 21-11. De 2e herendubbel, Harald & Peter K., haalde het tweede punt binnen en het kampioenschap was een feit. We werden door Veenshuttle gefeliciteerd en kregen van hun een fles champagne aangeboden. Maar ja… er stonden nog 6 wedstrijden op het formulier.

De eerste 2 singles werden beiden door Ron en Ronald gewonnen. Ron deed het dit keer weer eens in straight sets en Ronald in drieën. Tussenstand 4 – 0. Met deze tussen stand wisten we nu dat we ook ongeslagen kampioen zijn geworden. Harald won zijn eerste set vrij eenvoudig 21-8 en er leek geen vuiltje aan de lucht. Maar toch ging er iets mis en ging de single in drie sets verloren.

Daarna mocht de captain & nestor aantreden en weer tegen de enige dame in deze herencompetitie. Ik, Peter B., was best wel gespannen voor deze wedstrijd. Mijn zoon Max was ook komen kijken naar zijn vader….en verliezen van een dame en dan ook nog in eigen huis….dat zou ik dan de rest van mijn lidmaatschap bij de BC IJmond moeten aanhoren. Het werd een moeilijke partij en de eerste set werd nipt gewonnen met 22-20. Ik moest tegen deze dame echt alles uit de kast halen en won gelukkig ook de tweede set; 21-16. Ik was na afloop vooral opgelucht.

De laatste 2 herendubbels, Ron & Harald en Ronald & Peter B., werden door ons ook gewonnen, eindstand 7-1. We kregen na afloop van de wedstrijd van het bestuur een presentje aangeboden en konden kiezen tussen wijn en bier! In Sportcafé Oost hebben we de champagne gedeeld met Veenshuttle onder het genot van een snack! Het was gezellig! Maar…..zodra Steven weer in het land is gaan we het kampioenschap nog eens opnieuw vieren maar dan met het gehele team. En dan op naar 18 februari…..voor het regio kampioenschap.

Namens Harald, Peter K, Ron, Ronald, Peter B. en toch ook Steven wil ik alle supporters bedanken voor de steun die we deze avond hebben mogen ontvangen.