Team 3 – het kampioenentoernooi……

Afgelopen zaterdag moesten we om 10:00 uur starten met ons kampioensteam tegen BC Meershuttle 8. Om 9.45 uur waren we gearriveerd en gingen ons aanmelden bij de organisatie. Toen zagen we op welke baan we moesten spelen en onze tegenstanders stonden zich al voor te bereiden op de wedstrijd. We stelden ons voor en zagen dat we jonge spelers tegenover ons hebben. We moesten als indeling beginnen met de ME, gevolgd door VE, daarna de GD en tot slot de HD en de DD. Remco begon met de single en verloor deze helaas in twee sets van de jonge bink die gewoon scherper was dan Remco. Hierna ging Brenda haar single spelen. Ze probeerde die jonge griet goed achterin te drukken wat haar grotendeels niet lukte. De tegenstander had veel punten gepakt op mooie scherpe dropshots die Brenda niet haalde. De 2e set probeerde ze beter d’r best te doen maar het zat helaas niet mee. Toen stonden we dus al achter met 2-0.

Toen begonnen Danny en Yvette met hun mix. Deze ging wel gelijk op maar de 1e set won de Meershuttle. De 2e set werd ook spannend maar was voordeel voor Danny en Yvette. De tegenstanders begonnen meer te vechten tegen hunzelf als het niet ging zoals de bedoeling was. De 3e set werd ook nog spannend maar helaas maakten Danny en Yvette wat kleine foutjes wat helaas ten nadele van ons eindigde.

In principe waren we nu uitgespeeld maar we gingen ook gewoon nog de HD en de DD spelen. Onze mannen gingen nu dubbelen. Danny en Remco konden geregeld half hoge shuttle’s afmaken in ons voordeel. Die jonge binken maakten zich er zichtbaar wel boos om wat alleen maar averechts werkte voor hunzelf. Wij wonnen dus de HD. Nu dus 3-1 achter maar wel van de 0 af. Tot slot gingen Yvette en Brenda hun dubbel spelen. Zij konden helaas niet in hun spel komen omdat beide tegenstanders linkshandig zijn. Ze probeerden vaak hun backhand op te zoeken maar dit wilde geregeld niet lukken (netaan uit of in ’t net geslagen). Helaas verloren ze dus van de jonge dames en de eindstand werd dus 4-1 voor Meershuttle.

Tussen onze partijen door hadden we ook nog tips gekregen van onze trainer Stanley die ook in de hal aanwezig was (ivm BC Velsen 4). Door onze wedstrijden kon hij ook instructies geven aan het team van BC Velsen waar zij dan op moesten letten tegen Meershuttle.

Toen wij waren uitgeschakeld, gingen we nog ons herenteam aanmoedigen. Zij hadden goed gespeeld. Vooral de single van Ron was spannend en werd door hem in drie sets gewonnen. Toen zij met 3-0 voor stonden, gingen wij weer richting huis met ons team. In de tussentijd zagen we ook dat Meershuttle het tegen BC Velsen een stuk zwaarder had dan tegen ons. Zag er toen ook wel spannend uit. Verder hebben we ons best gedaan maar helaas zijn we niet verder gekomen.

Groetjes namens Team 3,

Remco, Danny, Yvette & Brenda.