BC IJmond tijdens coronatijd

Wij bevinden ons inmiddels alweer in de 10e week van de “coronacrisis”. Sinds 12 maart mogen wij niet meer ons geliefde spelletje spelen en moeten wij het sociale gebeuren op de baan en na het spelen in Sportcafé 2.Nol missen. Ook de geplande evenementen zoals de Vissenloop, ons Oranjetoernooi en het jubileumtoernooi gingen niet door. Wel heeft er op 30 april een online Oranjebingo plaatsgevonden, waarbij veel leden elkaar weer spraken en zagen. Via de sociale media is er tussen de leden ook nog veel communicatie. De competitieteams zijn aangemeld en de bond heeft een voorlopige indeling gemaakt. Wij gaan met zeven teams meespelen in het district, in de 5e, 6e, 7e en 8e divisie. Er is voor komend seizoen ook een herenteam aangemeld.

Het bestuur heeft online vergaderd, maar kan weinig plannen, omdat er geen zekerheid bestaat over een eventuele start van het badmintonseizoen. Voor ons zijn er financieel nog geen problemen. Wij denken wel aan de beheerder van het café in de sporthal, die nu geen inkomsten heeft.

Tot nu toe is gelukkig geen van onze leden ziek geworden. Wij hopen dat de sporthal op 1 september weer open gaat. Is dit reëel? Wie zal het zeggen. We moeten het afwachten. Wij hadden ons jubileumjaar iets anders voorgesteld!

Namens het bestuur van BC IJmond,

Paul van de Keer
Voorzitter