Competitie 2021-2022

Van onze competitieleider:

Het competitieseizoen is weer ten einde gekomen. En wat voor een seizoen… een seizoen met veel bijzonderheden (positief en negatief). Hieronder een overzicht van een aantal van deze bijzonderheden.

Ook dit seizoen konden we er niet omheen, Corona. Net als vorig jaar werd gaandeweg het seizoen de competitie gestaakt in verband met Corona en de daarbij genomen maatregelen. Maar in tegenstelling tot vorig jaar, waar de competitie niet meer werd hervat, gebeurde dat dit jaar wel. Toen eind januari bekend werd dat de competitie weer hervat zou worden, heeft de bond een aangepast speelschema gemaakt. Maar dit ging niet helemaal zonder slag of stoot. Waar de competitie normaal gesproken half februari klaar is, werd deze nu verlengd tot in de tweede helft van maart en zijn er wedstrijden verzet. Dit had tot gevolg dat ik oneindig veel mailtjes naar andere verenigingen en de bond heb verstuurd om afspraken te maken, er extra zaalruimte moest worden gehuurd en competitiespelers plotseling hun privé-agenda’s moesten omgooien om alsnog te kunnen spelen. Dit lukte niet altijd, maar gelukkig hebben we veel wedstrijden alsnog kunnen spelen door het vele over en weer invallen. Uiteindelijk hebben we slechts 3 wedstrijden niet kunnen spelen omdat het niet lukte om met de tegenstander overeenstemming te bereiken.

Waar we dit seizoen nog begonnen met 7 competitieteams, zijn we er met 6 geëindigd. Wegens een hardnekkige blessure heb ik moeten besluiten om het herenteam halverwege de competitie terug te trekken. Omdat er dit seizoen sowieso veel geblesseerden waren, lukte het voor veel van de wedstrijden van het herenteam niet om een invaller te vinden, dus dan was terugtrekken de enige optie. Bovendien had het niet veel gescheeld of ook team 5 had ik terug moeten trekken. Maar dankzij de versoepelde invalregels die de bond voor de rest van het seizoen heeft ingesteld kon team 5, met wat moeite, toch nog voor alle wedstrijden waar nodig invallers vinden. Zo blijkt ook nu maar weer, dat BC IJmonders elkaar graag helpen! Daarom een groot applaus voor iedereen die dit seizoen heeft ingevallen. Zonder jullie hadden we niet zoveel wedstrijden kunnen spelen. En sterkte en beterschap voor alle geblesseerden.

Tot slot nog even iets om te vieren. Dit seizoen hebben we weer een kampioen in ons midden! Het is team 4 gelukt om de 1e plek in de eindstand te veroveren. En dat zelfs met een wedstrijd minder te hebben gespeeld. Bij deze wil ik Angelique, Carlo, Linda, Mark en Suzan van harte feliciteren met hun kampioenschap!

Via onze website kun je alle (eind)standen bekijken: https://www.bc-ijmond.nl/competitie-standen/

Groeten, Daniël