Covid-19 Update

Naar aanleiding van de laatste persconferentie van onze premier, dinsdag 13 oktober jl., zijn er voor ons ook weer maatregelen van toepassing:

  • er zal de komende vier weken geen competitie worden gespeeld;
  • de kleedkamers blijven dicht;
  • er mogen maximaal 30 personen in de zaal zijn;
  • badminton wordt niet tot de teamsporten gerekend, maar voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand, en alleen individueel of  in teamverband met niet meer dan vier personen. Dit betekent voor ons badmintonners dat er geen dubbels of gemengd dubbels gespeeld mogen worden. Er mag wel gesingeld worden of een single-training gehouden worden. Maximaal twee personen op één baan!

We hebben dit binnen het bestuur overlegd en het er over gehad om het badminton voor enkele weken te stoppen. Maar we willen leden die heel graag en verantwoordelijk willen spelen (dus alleen singelen of overslaan met maximaal 2 personen op een veld) nu nog de mogelijkheid geven om dit te doen. Uiteraard doen wíj als bestuur een beroep op jullie verantwoordelijkheid. Tijdens iedere speelavond zal een coronacoördinator aanwezig zijn. Wij zullen de situatie na donderdag 29 oktober gaan evalueren.

Vanuit de gemeente (en ook vanuit het bestuur) kan bij overtreding van de coronaregels ook het badmintonnen op deze beperkte manier worden beëindigd. Wij vragen daarom de geldende regels strikt te respecteren.

We vragen je om je via de BC IJmond WhatsAppgroep aan te melden, zodat we weten hoeveel mensen er komen spelen.

Verder blijft gelden:

  • ben je verkouden of heb je klachten die daar op lijken? Blijf thuis.
  • reinig je handen zorgvuldig. In de hal kun je je handen desinfecteren.
  • houd voldoende afstand waar mogelijk.
  • draag een mondkapje vanaf het binnentreden van de sporthal tot aan het betreden van de speelvloer.

Mochten jullie ideeën hebben over wat er nog meer mogelijk is in deze situatie laat het dan aan ons weten! (Mailadres: bestuur@bc-ijmond.nl).

Blijf gezond en veilig!

Namens het bestuur,
De voorzitter